T ja P jäivät hyvään hoitoon kotiin (Kiitos K!!!) ja matte matkusti saksanpaimenkoira Nellin kanssa Ylöjärvelle Teivon raviradalle Agirotuun. Tapahtuma on iso 3 päiväinen agilityhappening, missä kisataan tuhansia startteja viikonlopun aikana. Meillä oli tarkoituksena ottaa 3 lähtöä, 2 virallista kisaa ja 1 epävirallinen eli FAO Open Class -tasoituskisa.
Normaalistihan rata selviää vasta juuri kisaa ennen ja siihen on aikaa tutustua 5 minuuttia ennen luokan alkua. Tasoituskisan rata julkaistaan n. viikkoa ennen Agirotua ASB-lehdessä ja sitä voi harjoitella niin paljon kuin haluaa, mutta rataantutustuminen on vain 1 minuutti itse kisassa. Ehdimme ottaa Nellin kanssa tasoituskisan radan 2 kertaa ennen kisoihin lähtöä.

En rupea sen kummemmin erittelemään meidän startteja, riittää että kerron meidän tehneen hattutempun eli 3 hylkyä. Jälkikäteen analysoidessani asiaa, tulin siihen tulokseen, että radat olivat aika hankalia ja yritin liikaa. Nelli oli ihan ok, siinä ei ollut mitään moitittavaa millään tavalla, miula varmaan oli vähän näyttämispaineita. No, muuten retki oli tosi kiva, otettiin päikkäreitä Nellin kanssa teltassa ja tutkittiin Tampereen keskustaa iltaisin ja aamuisin. Ei oikeestaan ees harmittanu huo hylyt. Elämä on.

Ensi vuonna toivottavasti uudestaan!