Tänään oli hyvin, hyvin lämmin päivä heti näin toukokuun alkuun. Elohopea nousi varjossakin kevyesti + 20 asteeseen. Ja koska matella oli vapaapäivä, mikä olisikaan ollut parempi aika aloittaa Pyryllä agitreenailu.

Mentiin SKoutsin kanssa kentälle treenaamaan Pepsiä ja Tuiskua ja päätin ottaa RP:n (riekkupetteri) mukaan. Kontti saatiinkin vasta viime viikolla raviradan kentälle, joten ihan laidassa oli vielä vettä. Kenttä oli muutan ihan jees kunnossa, kun soittelin aamusella lanasedän käymään siellä.

Ekana otettiin ihan paikalleen jättämistä ja luoksekutsumista hypyn takaa. Runsaasti palkkausta nameilla. Muutamia toistoja ja sitten riekkuleikkiä patukalla. Seuraavaksi vaikeutettiin ja koira jäi kahden hypyn taakse. Sekin onnistui, mutta hieman rupesi jo hermo menemään paikallaan olossa. Sitten laitettiin koiraa putkeen. Loiva putki meni ihan leikiten. SKoutsi vaikeutti kääntämällä putken tiukalle U:lle. Pienen hapuilun jälkeen sekin meni hienosti. Sitten tauolle lepäämään.

Isompien koirien tehdessä P oleili auton varjossa, välillä huudellen kommentteja, välillä ollen jopa ihan hiljaa.

Lopuksi otettiin uudelleen pari kutsuharjoitusta yhden hypyn takaa. Samalla treenattiin paikallaan pysymistä.  Jännin jätettiin viimeiseksi eli puomi.  SKoutsi piti kiinni hihnasta ja mie houkuttelin pentua  nakin voimalla kiipeämään.  Kohtsillään se hokasikin kupletin juonen, alkuun vähän jännitti selvästi.  Tämä toistettiin 3 kertaa ja kerta kerralla vauhti vain lisääntyi.

Pyry vaikutti innokkaalta yhdessä tekemiseen. Yllätyin miten hyvin se jäi istumaan hypyn taakse odottamaan lupaa. Eihän se kärsivällisyys tietenkään vielä mahdottomiin kestä, mutta oikein hyvin ekaksi kerraksi.

Tästä on oikein hyvä jatkaa.